Аналітики розповіли, що може виробляти Україна з Німеччиною / фото U. S. Department of Defense

Німецька компанія Rheinmetall, яка постачає техніку та боєприпаси для ЗСУ, розглядає можливість випуску танків спільно з Україною. Там зацікавлені в тому, щоб довести задумане до кінця.

Видання Еспресо пише, що українсько-німецький проект став би новою сторінкою в історії українського ВПК, який роками руйнували. При цьому велика частина цих підприємств перебувала на сході і центрі України, тому релокація підприємств і створення потужної ППО могла б уберегти військові підприємства.

На думку військового експерта Петра Черника, європейські компанії зацікавлені у створенні спільних підприємств на території України, тому що це величезний прибуток.

Відео дня

"По-справжньому прокинувся німецький ВПК, також зголоднілий за доходами. Ми трохи призабули торішній Бухарестський саміт, який став нічим іншим як перезапуском великої військової промисловості всього євроатлантичного простору. Я не кажу, що буде легко, не заспокоюю, тому що будуть проблеми, але вони не будуть нести такий глобальний характер, що все нам кінець. Наші потужності ВПК теж розвиваються", - зазначив експерт.

У свою чергу аналітики Defense Express ще наприкінці весни говорили, що заяви про створення німецько-українського виробництва – це важливий сигнал про готовність України повноцінно працювати у сфері озброєння з країнами НАТО. При цьому передбачається, що спочатку в Україні, швидше за все, будуть виробляти бронетранспортери Fuchs.

"Ілюзорно очікувати, що перша спроба налагодити виробництво західного озброєння в Україні відразу стосуватиметься важких проривних проектів. А як машина для перевірки реальних виробничих, логістичних, фінансових, адміністративних та управлінських аспектів роботи спільного підприємства Fuchs виглядає досить прагматичним кандидатом", - зазначили аналітики.

Варто відзначити, що військово-аналітичне видання "Мілітарний" писало, що при опрацюванні Генштабом питань виробництва танків українська промисловість зіткнулася з проблемами, які зробили ці плани неможливими.

"У разі замовлення на "Оплоти", український ОПК не здатний забезпечити поставки прицільних комплексів, електроніки, бронесталі та металевих виробів. Також країна відчуває проблему з кадрами та обладнанням для виробництва", - зазначено в повідомленні.

Водночас Україна зберегла ключові технології та може відновити виробництво ходової частини танка, що і потрібно концерну Rheinmetall, тому така співпраця можлива.

Будівництво заводу Rheinmetall в Україні - що відомо

Представники німецького концерну Rheinmetall заявили про плани відкрити завод з виробництва бронетехніки в Україні всупереч війні з російськими окупантами.

Передбачається, що завод зможе випускати до 400 танків на рік. За словами гендиректорв компанії Армін Паппергер, головне завдання - "підтримати українських партнерів у боротьбі за свободу і демократію і якнайшвидше задовольнити їхні нагальні потреби". 

При цьому представили Російської Федерації вибухнули погрозами на адресу Rheinmetall, якщо компанія відкриє завод в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: