Валерій Рябих розповів про особливості ракет KN-23, якими РФ атакує Україну / скріншот

Російські окупаційні війська намагаються пробити українську протиповітряну оборону. Для цього вони використовують різні ракети, зокрема й ті, що РФ отримала від Північної Кореї

Як повідомив в ефірі телеканалу "Еспресо" директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих, є підтвердження тому, що Росія вже застосовувала для атак по Україні ракети виробництва КНДР. Це ставалося щонайменше двічі. 

"Наше видання отримало певні підтвердження того, що дійсно ракети (північно)корейського виробництва могли застосовуватися щонайменше двічі в Україні. Одна з них упала неподалік Запоріжжя, одна була застосована на Харківському напрямку. Наразі, наскільки я розумію, фахівцям важко достеменно встановити точний тип ракет. Але все свідчить про те, що це може бути саме ракети KN-23", – уточнив Рябих.

Відео дня

Він зазначив, що ця ракета доволі дивним чином співпадає і по габаритах, і по параметрах із російським "Іскандером". Вона була дуже швидко опанована оборонною промисловістю КНДР. 

"По суті справи, це дуже серйозна ракета, і вона схожа з параметрами того ж "Кинджалу". Вона може нести бойову частину вагою у 500 кг і летіти навіть далі, ніж "Іскандер". Було зафіксовано політ на 640 кілометрів", – додав він.

Росія використовує північнокорейські ракети для ударів по Україні

У ЗМІ повідомляли, що під час ракетних ударів по Україні на свята Росія використовувала балістичні ракети KN-23 виробництва Північної Кореї. 

Відкритої інформації про ракети KN-23 немає, тож зробити навіть приблизні підрахунки щодо того, скільки їх у запасі КНДР, неможливо. 

Військовий експерт Олександр Мусієнко проаналізував загрозу від отримання Росією північнокорейських балістичних ракет. За його словами, вони можуть становити загрозу для Харкова, Запоріжжя, Дніпра, Києва та інших міст. 

Вас також можуть зацікавити новини: