Шольц нагадав, що ФРН і так дає найбільше хброї в Європі / фото REUTERS

Німеччина наразі не планує передавати Україні крилаті ракети Taurus. Про це заявив канцлер Олаф Шольц на прес-конференції в Берліні.

"Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ми виділили допомоги на понад 28 мільярдів євро. Ми поставляли танки, системи протиповітряної оборони. Але що стосується того виду озброєння про яке ви сказали — моє рішення не зміниться", — відповів Шольц на запитання журналіста про передачу ракет Taurus Україні.

Він наголосив, що Берлін "буде підтримувати Україну усіма шляхами, аби вона могла протистояти російській агресії". 

Відео дня

"Німеччина та Велика Британія – це країни, які надають найбільше допомоги у Європі. І ми продовжуватимемо це робити. Ми будемо й надалі тісно співпрацювати, особливо у напрямку тренувань українських військових і зміцнювати базу оборонної промисловості України", — сказав Шольц, коментуючи сьогоднішню зустріч з британським прем’єром Ріші Сунаком.

Німеччина відмовляється давати "Тауруси"

Як писав УНІАН, у березні німецький парламент відхилив резолюцію із закликом до уряду передати Україні крилаті ракети Taurus. 

Сам Шольц пояснював відмову тим, що використання ракет обов’язково потребуватиме прямого залучення німецьких військовослужбовців. А це вже неприйнятно для Німеччини.

Вас також можуть зацікавити новини: