Німеччина надто довго вагалася з постачанням бойових танків / Flikr

Бундестаг "дав зелене світло" на реекспорт 187 бойових танків Leopard 1 для потреб ЗСУ. ОНОВЛЕНО 18:30. Водночас SPIEGEL пише про 178 Leopard, схвалених Федеральною радою безпеки Німеччини для передачі Україні.

Згідно з джерелами Business Insider, офіційні дані уряд опублікує вже у вівторок. Однак найближчими тижнями політики ще обговорюватимуть питання фінансування ремонту старої техніки.

Крім того, в урядових колах ФРН поки говорять, що зможуть відправити Україні перші Leopard 1 не раніше середини цього року. Як передає Reuters, генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер підтвердив, що концерн Rheinmetall зможе цього року відправити Україні 20-25 танків "Leopard 1", і ще 88 - наступного року.

Відео дня

Також незрозуміло, чи всі 187 Leopard 1 в кінцевому підсумку будуть боєздатними, чи багато машин доведеться використовувати як запасні частини.

Відправка Україні німецьких танків - що відомо

Танки Leopard 1, як і танки Leopard 2, у будь-якому випадку прийдуть запізно для оборони від весняного наступу російських військових, вважають експерти.

Німеччина занадто довго вагалася з постачанням бойових танків і, таким чином, мало допомогла Україні з точки зору політичної стратегії.

На Заході вважають, що наступні шість місяців будуть критичними у російсько-українській війні і визначать, чи піде Путін на переговори.

Вас також можуть зацікавити новини: