Німеччина продасть Україні 88 старих танків Leopard / фото сухопутні війська Бразилії 

Уряд Німеччини схвалив поставку Києву 88 своїх старих танків Leopard 1.

Як повідомляє Süddeutsche Zeitung з посиланням на урядові джерела, Берлін схвалив плани німецького виробника зброї Rheinmetall продати Києву старі танки після їх ремонту на загальну суму понад 100 мільйонів євро,

Проблемою є те, що Leopard 1 більше не виробляються, а снаряди для них мають не такий калібр, як для новіших Leopard 2, на поставки яких очікує Україна. 

Відео дня

Водночас крок свідчить про зміну політики Берліна щодо танків для України. Лише дев'ять днів тому Німеччина оголосила, що направить до Києва одну роту танків Leopard 2, і цьому передували місяці дискусій. 

Танк Leopard 1 для України - характеристики та подробиці

У квітні 2022 року стало відомо, що німецький виробник військової техніки Rheinmetall пропонує Україні придбати танки Leopard 1A5 зі своїх складів, проте вони так і не були передані. 

Напередодні стало відомо, що Бельгія може поставити Україні танки Leopard 1, зняті з озброєння і продані приватному підприємцю. 

Leopard 1 – це танк вагою 42,2 тонн, здатний розвивати швидкість до 62 км/год. Він оснащений гарматою калібром 105 мм і вміщує екіпаж з 4 осіб. 

Цей танк став першим німецьким танком, створеним після Другої світової війни, і був основним танком країни, поки його не замінив Leopard 2

Роботи над танком почалися спільно з Францією в 1950-х. З тих пір танк пройшов кілька модернізацій, завдяки чому залишається на озброєнні декількох країн (наразі – п'яти країн, включаючи дві країни НАТО). Виготовлявся до 1984 року, за цей час було вироблено 4744 одиниці.

Вас також можуть зацікавити новини: