Новий легковик для ЗСУ "Хижак" має колісну 4х4 формулу та свої особливості / фото twitter.com/zloy_odessit

В Україні представили нову версію багі "Хижак": зовні вона суттєво відрізняється від попередньої. Фотографії автомобіля виклав у мережі X військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Автомобіль має колісну формулу 4×4. "Випробування першого зразка нової модифікації вже почалися. Сьогодні ввечері буде як перше відео з випробувань, так і збір - не проходьте повз", - говорить спеціаліст. 

"Хижак" є проектом ентузіастів з Вінниці. Такі авто швидко стали популярними в підрозділах, які спеціалізуються на специфічних бойових завданнях. 

Відео дня

Завдяки легкості і високій прохідності "Хижака" можна використовувати як транспорт для ДРГ, у якості мобільної вогневої точки, а також для транспортування вантажів та евакуації поранених.

"Хижак" (в усякому разі попередню версію) побудували на базі ВАЗ. Однак багі куди легший за свого прабатька - його вага складає приблизно 700 кг. Потужність двигуна - 65 к.с., авто може розганятись до 110 км/год. Характеристики нової версії наразі невідомі. 

Нова версія багі "Хижак" для ЗСУ / twitter.com/zloy_odessit

Росіяни пересаджуються на "гольф-кари"

Раніше повідомлялось, що росіяни почали використовувати на полі бою квадроцикли Desertcross 1000-3 китайського виробництва. 

Таку техніку можна побачити на будівельному майданчику або на фермі, однак використовувати Desertcross 1000-3 як штурмову одиницю вкрай небезпечно, адже  квадроцикл не має ані озброєння, ані броні. 

Водночас експерти зазначають, що українським дронам-камікадзе важко ганятися за такими маленькими, швидкими і маневреними цілями.

Вас також можуть зацікавити новини: