Заблоцький зазначив, що система наведення та управління у цих безпілотних катерів однакова / скріншот

Українські військові для боротьби з кораблями Чорноморського флоту Російської Федерації використовують морські дрони. Йдеться про безпілотники Magura і Sea Baby.

Військово-морський експерт Defence Express Володимир Заблоцький зазначив, що система наведення та управління у цих безпілотних катерів однакова. Основна різниця між дронами полягає в:

  • габаритах;
  • масі бойової частини;
  • призначенні.

"Magura - це спеціалізований протикорабельний безекіпажний катер. Він несе боєзаряд масою 200 кг, дві бомби по 100 кг, і цього достатньо, щоб топити кораблі. Sea Baby, грубо кажучи, збільшена копія, має 6 метрів завдовжки і ширший. На ньому більше вибухівки і, на мою думку, він виключно призначений для підриву Кримського мосту", - заявив експерт у коментарі РБК-Україна.

Відео дня

За його словами, некоректно говорити, що краще - Magura або Sea Baby.

"Sea Baby - це вбивця мостів. Дрони різні за призначенням, це як порівнювати вантажівку з "мерседесом", - підсумував Заблоцький.

Ліквідація флоту РФ у - головні новини

З лютого 2022 року захисники України знищили або пошкодили чотири десантні кораблі, крейсер, підводний човен, корабель постачання, кілька патрульних катерів і малих десантних кораблів, а тепер ще й два ракетні корвети флоту РФ.

Представник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив, що українські військові знищили третину з 80 військових кораблів Росії, зокрема й за допомогою морських дронів.

Вас також можуть зацікавити новини: