Буксир був спущений на воду в 2016 році / фото ВМС РФ

Нова перемога ЗСУ в Чорному морі. Українські Військово-морські сили ліквідували й відправили за всім відомим курсом ще одне судно окупанта. Йдеться про судно забезпечення Чорноморського флоту РФ "Василь Бех".

Судно "Василь Бех" прямувало на острів Зміїний для транспортування зброї, боєприпасів та особового складу, нагадують журналісти проекту FreeДом у своєму сюжеті.

"Орієнтовно 33 людини перебували на цьому кораблі під час влучання ракети. Для росіян це дійсно болісна втрата", - заявляє колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

Незабаром ВМС ЗСУ опублікували й сам момент влучання ракетами в російське судно.

"Василь Бех" - відносно нове поповнення Чорноморського флоту РФ. Він був спущений на воду 2 серпня 2016 року і буквально одразу був відбуксований до Севастополя. Прийнятий до складу ЧФ РФ у 2017 році.

"Українські ВМС ЗСУ вразили судно "Василь Бех" ракетами "Гарпун", — йдеться в сюжеті. Інформацію про знищення судна саме "Гарпунами" підтвердили й у США. Ден Ламот, журналіст The Washington Post, повідомляє з посиланням на джерело в обороні США, що ракети не поставлялися в Україну Америкою, але вони - американського походження.

"В Україні на сьогодні є не тільки цей вид озброєнь, а й те, що вона його не економить", — зазначає військовий експерт Володимир Коваленко. 

За попередніми даними, уражено 70% екіпажу, доля решти невідома. Російські кораблі намагаються провести пошуково-рятувальну операцію. 

З початку повномасштабного вторгнення РФ українські захисники знищили 13 морських суден і катерів окупантів. Серед них - затонулий флагман ЧФ РФ "Москва", підбитий фрегат "Адмірал Макаров", судно тилового забезпечення "Всеволод Бобров". Тепер в українській скарбничці є й судно забезпечення.

"На сьогодні РФ в Чорному морі принижена цілком і повністю. Її чорноморська флотилія проявила свою безпорадність", - підсумував військовий експерт.

Раніше повідомлялося, що підводний човен і п'ять кораблів російських окупантів продовжують блокування північно-західній частині Чорного моря.

Вас також можуть зацікавити новини: