Фото УНІАН

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, який займається розслідуванням втручання Росії у президентські вибори США, зацікавився значним пожертвуванням українського підприємця і мільярдера Віктора Пінчука фонд Дональда Трампа.

Про це пише The New York Times.

Читайте такожТрамп про "покарання" винних за хіматаку в Сирії: ми ухвалимо рішення протягом 24-48 годин

Відео дня

"У цьому році судові слідчі направили запити в компанію Trump Organization з широкого кола питань, що стосуються ведення бізнесу з зарубіжними країнами. У відповідь, компанія передала документи, де йшлося про пожертвування на суму $150 тисяч від українського мільярдера Віктора Пінчука у вересні 2015 року на адресу фонду Дональда Трампа в обмін на 20-хвилинну появу Трампа по відео на конференції в Києві в тому ж місяці", - повідомляє видання.

Як повідомляється, пожертвування були внесені на прохання особистого юриста Трампа Майкла Коена, у якого раніше ФБР провело обшуки. При цьому внесок Пінчука став найбільшим, який отримав фонд у 2015 році від кого-небудь, крім самого Трампа.

Платіж від Пінчука цікавий тим, що він був здійснений іноземцем під час виборчої кампанії, повідомив виданню колишній начальник одного з підрозділів податкових, яке здійснює нагляд за звільненням організацій від оподаткування.

Як повідомляв УНІАН, співробітники Федерального бюро розслідувань (ФБР) США в понеділок прийшли з обшуком в офіс особистого адвоката президента Дональда Трампа Майкла Коена.