Представники американської влади увійшли на територію резиденції російського генерального консульства в Сіетлі, в Держдепі пояснили, що співробітники оглянули будівлю, щоб переконатися, що на його території нікого не залишилося

Відповідні дії були вжиті після того, як дипломати РФ напередодні залишили дипустанови. Про це повідомила в Twitter заявила речниця Державного департаменту США Хізер Нойерт.

Відео дня

"Ми будемо забезпечувати його безпеку у відповідності з нашими зобов'язаннями. Ніякого "вторгнення", просто жорстка і законна відповідь на триваючу обурливу поведінку Росії", – пояснила вона.

Читайте такожДо отруєння Скрипалів причетний шпигун ФСБ із позивним "Гордон" - ЗМІ (відео)

У той же час в Росії таким кроком були обурені - офіційний представник МЗС Марія Захарова заявила про "рейдерське захоплення з боку США".

Російське посольство звинуватило владу США в грубому порушенні конвенції про дипвідносини і пообіцяло, що Москва прийме рішення про відповідні заходи, повідомляє "РИА Новости".

Як відомо, 26 березня США заявили про висилку відразу 60 російських дипломатів, а також про закриття генерального консульства Росії у Сіетлі у зв'язку з отруєнням у Великобританії екс-полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля, в якому підозрюють Москву.