Дональд Трамп і Джастін Трюдо / Ілюстрація REUTERS

У пеклі є спеціальне місце для канадського прем'єр-міністра Джастіна Трюдо, який розкритикував американську сторону на прес-конференції, присвяченій підсумкам саміту G7.

Читайте також"Ніж у спину": радник Трампа відповів на критику прем'єр прем'єра Канади на саміті G7

Як повідомляє Fox News, таку заяву зробив директор Національної торгового ради Білого дому Пітер Наварро.

Відео дня

«Існує спеціальне місце в пеклі для будь-якого іноземного лідера, який проводить недобросовісну дипломатію з президентом Дональдом Трампом, а потім намагається вдарити його ножем у спину, коли він йде до виходу», – вказав Наварро.

За словами посадовця, такі сигнали надходять до Вашингтона прямо з президентського борту.

Заява Наварро не залишилася без уваги в ЄС. Голова Європейської ради Дональд Туск у своєму Twitter залишив очевидний докір чиновнику.

«Існує особливе місце в раю для Джастіна Трюдо... Канада, спасибі за бездоганну організацію саміту G7!», – зазначив він.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп відмовився підписувати підсумкове комюніке саміту лідерів G7 через заяви, зроблені прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо під час його прес-конференції. Канадський прем'єр у своєму виступі піддав Вашингтон критиці, зокрема, за введення мит на ввезення сталі та алюмінію.

Радник президента США з економіки Ларрі Кудлоу звинуватив прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо в тому, що Сполучені Штати відмовилися підписувати спільне комюніке за підсумками саміту "Великої сімки" в Канаді. За словами Кудлоу, виступ Трюдо на прес-конференції під завісу саміту став "вдаром ножем у спину" для США.