Чехия / REUTERS

Як сказав у неділю журналістам прем`єр-міністр країни Богуслав Соботка, проекти документів розробляються урядом республіки, і найближчим часом вони надійдуть на затвердження парламенту, повідомляє ТАСС.

”Карати, головним чином, слід за те, якщо хтось відправиться в певні країни і там пройде курс підготовки в таборах екстремістів або візьме безпосередню участь у підготовці та проведенні терактів”, - зазначив прем`єр. Він висловив упевненість, що законодавчий орган республіки підтримає ініціативу уряду.

Читайте такожРосія воює проти України, це не громадянська війна – колишній глава МЗС Чехії

Відео дня

Соботка також повідомив про значне збільшення бюджетного фінансування чеських спецслужб. За його словами, в найближчі роки вони додатково отримають ”сотні мільйонів крон (один долара США дорівнює приблизно 23,8 крони - УНІАН)”. Нині їхній бюджет становить 1,2 млрд крон (приблизно 50 млн дол.).

Чеський прем`єр висловився за вдосконалення імміграційної політики своєї країни у зв`язку з різким зростанням загрози терактів в Європі. ”Нам слід прагнути приймати іммігрантів з країн, народи яких нам близькі за мовою і культурою,” - сказав Соботка.