Реджеп Тайіп Ердоган / REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Анкара поділилася аудіозаписами, пов'язаними з убивством журналіста Джамаля Хашоггі, з зарубіжними партнерами: США, Німеччиною, Францією і Великобританією.

Читайте такожУ резиденції саудівського консула в Стамбулі виявлено сліди кислоти – ЗМІ

За словами Ердогана, всі вони "прослухали розмови, які велися, вони про них знають". Таким чином, Туреччина вперше офіційно визнала існування записів з саудівського консульства в Стамбулі, де 2 жовтня був убитий Хашоггі, передає Голос Америки. Про ці записи раніше повідомлялося в пресі. Стверджувалося, зокрема, що вони були передані голові ЦРУ Джині Гаспел. Про конкретний зміст записів Ердоган не сказав.

Відео дня

Саудівська Аравія спочатку заперечувала вбивство журналіста, проте потім визнала його. Офіційна версія саудівської влади полягає в тому, що опозиційний журналіст був убитий не за наказом "зверху", а з ініціативи виконавців злочину, які були арештовані.

Ця версія, однак, викликає питання у Туреччини і на Заході. За однією з версій за вбивством журналіста стояли особи, близькі до наслідного принца Мохаммеда.

На переговорах в Парижі в суботу, як повідомляється, президенти США і Франції Дональд Трамп і Еммануель Макрон торкнулися "справи Хашоггі" і погодилися, що Саудівська Аравія повинна надати додаткові пояснення того, що сталося. Ердоган також відправляється в Париж, де, за його словами, має намір зустрітися з президентом США.