Путін у Сінгапурі / REUTERS

Президент Володимир Путін 14 листопада взяв участь у саміті Росія — АСЕАН, який проходить у торгово-виставковому центрі Suntec в Сінгапурі.

Там його попросили пройти через рамку металошукача, пише в репортажі з саміту спеціальний кореспондент «Коммерсанта» Андрій Колесников. Журналіст називає це «без перебільшення унікальною ситуацією».

Вранці, приїхавши в центр, Путін «хотів пройти, як завжди, повз» металошукача, але його «акуратно перенаправили саме крізь рамку», пише Колесніков. Металошукач спрацював. Як на це відреагували співробітники служби безпеки, автор репортажу не уточнив.

Відео дня

Читайте такожКонфуз Лаврова у Сінгапурі потрапив на відео

За словами Колеснікова, який увійшов до «кремлівський пул» у 2001 році, зазвичай в таких випадках для президента відкривають додатковий відгороджений прохід. Втім, додав журналіст, до цього сінгапурські силовики догледіли помічника президента Юрія Ушакова — причому прямо в автобусі, коли чиновник повинен був зустрічати Путіна біля трапа літака.

Саміт Асоціації країн Південно-Східної Азії (АСЕАН) проходить в Сінгапурі з 13 по 15 листопада. У забезпеченні безпеки беруть участь п'ять тисяч поліцейських і співробітників інших силових відомств. У поліції операцію назвали унікальною, так як додаткові сили розгортають у центрі міста-держави.