REUTERS

Міністерство закордонних справ України виступає за введення саме біометричного візового режиму з Російською Федерацією.

Читайте такожРФ прокоментувала інцидент з українським військовим буксиром в Азовському морі

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Відео дня

«Ми маємо прийти не просто до візового режиму, оскільки клеїти етикетки в паспорти громадян країни-агресора немає сенсу, а саме біометричного візового режиму», - сказав він.

За словами Клімкіна, МЗС пропонує також зміни і щодо службових та дипломатичних паспортів стосовно громадян РФ.

«Зараз ми будемо також ініціювати скасування такого режиму і для дипломатичних та службових паспортів з Росією», - зазначив він.

Окрім того міністр зазначив, що дипломатичні відносини з РФ наразі існують лише на папері, але їх розірвати можна лише після того, коли буде вирішено питання, хто захищатиме у такому разі інтереси громадян України в РФ.

«Що стосується дипломатичних відносин з Росією, я завжди казав: нам за визначеннями ці відносини не потрібні і у нас за фактом немає таких відносин. Але ми маємо знайти форму, яким чином і хто буде допомагати і турбуватися про 2,5 млн українців, які ще перебувають в РФ, і робити всю ту роботу, яку роблять наші консули у контексті допомоги політичним в’язням», - зауважив Клімкін.

«Я сподіваюся, ми найближчим часом зможемо запропонувати рішення», - додав глава МЗС.