Ілюстрація / REUTERS

США зобов'язалися виділити багатомільярдну допомогу на розвиток Центральної Америки у рамках плану щодо посилення економічного зростання та стримування нелегальної міграції в регіоні.

З такою заявою виступили уряди США та Мексики у вівторок, 18 грудня, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Reuters.

Мексиканський президент Андрес Мануель Лопес Обрадор пообіцяв співпрацювати з американським президентом Дональдом Трампом, щоб зменшити міграцію з Гондурасу, Сальвадору та Гватемали, а також - бідних регіонів півдня Мексики, стимулюючи економічний розвиток.

Відео дня

Читайте такожГенасамблея ООН остаточно затвердила глобальний міграційний пакт

Своєю чергою міністр закордонних справ Мексики Марсело Ебрард зазначив, що США мають намір виділити 5,8 мільярда доларів на розвиток Центральної Америки, а також збільшити державні та приватні інвестиції в Мексику на 4,8 мільярда доларів, з яких 2 мільярди доларів інвестують у південь країни.

За словами очільника МЗС, уряд Мексики також зобов'язався знайти 25 мільярдів доларів на розвиток півдня країни протягом наступних п'яти років.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп порівняв у своєму твіттері втрати США від нелегальної міграції з витратами на прикордонну безпеку. За його словами, американська економіка втрачає від нелегальної імміграції $250 млрд щорічно.