Олександр Лукашенко и Володимир Путін / REUTERS

У Кремлі анонсували на 29 грудня в Москві другий раунд газових переговорів президентів Росії і Білорусі Володимира Путіна і Олександра Лукашенка.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Завтра по домовленості двох президентів з робочим візитом до Москви приїде президент Білорусі Лукашенко. І завтра ж відбудуться переговори Путіна і Лукашенка, буде продовжено обговорення тих тем, які були на порядку денному зустрічі, яка була днями раніше в Москві», - сказав Пєсков.

Відео дня

За його словами, президенти двох країн після зустрічі в Кремлі доручили створити робочу групу. «Ми сподіваємося, що до моменту зустрічі двох президентів вже ця група буде сформована міжвідомча. І президенти у продовження розмови, який був початий раніше, зможуть вже визначити коло питань, які ця група зможе обговорювати», - сказав Пєсков.

«Президенти продовжать говорити про те, як бути з договором 1999 року (договір про створення Союзної держави). Президенти отримають можливість ще раз обговорити і продовжити розмову щодо запитів наших білоруських товаришів по різним фінансовим темами. Позиції абсолютно зрозумілі і послідовні. Є багато питань, які потрібно і можна обговорювати. А головне, що дуже багато питань можуть обговорюватися тільки на вищому рівні, і тільки з вищого рівня може бути спущена орієнтування, в яку сторону працювати цій робочій групі», - додав Пєсков.

Читайте такожЛукашенко відмовився називати Росію "братньою державою"

На питання, чи означає це, що головними темами зустрічі стануть обговорення договору та підсумкового маневру, Пєсков відповів: «В тому числі, так».

Як повідомляв УНІАН, 25 грудня Путін і Лукашенко в Москві обговорили зміни у сфері оподаткування та нафтогазового сектора, зокрема, ціни на газ, роботу білоруського нафтопереробного сектора в умовах проведеного Росією податкового маневру.

Тоді перший віце-прем'єр РФ, міністр фінансів Антон Силуанов заявив, що Росія готова компенсувати втрати Білорусі від податкового маневру, надаючи субсидії білоруським НПЗ, але натомість хоче бачити зустрічні кроки Мінська з більш широкої інтеграції в рамках Союзної держави, включаючи рух до єдиної валюти і уніфікації податкового і бюджетного законодавства.

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявляв, що Москва готова поглиблювати інтеграцію з Мінськом, зокрема, в питаннях створення загального емісійного центру, суду та інших органів.