Лидер Северной Кореи отправился в Китай / flagi.in.ua

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин прибув до Пекіна для участі в черговому саміті з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Читайте такожВтік від "Великого брата": посол КНДР в Італії відмовився повертатися на батьківщину

Як повідомляє AP, візит Кім Чен Ина раніше відкрито анонсували обидві сторони. Сьогодні потяг, на якому міг перебуває лідер КНДР, прибув до китайської столиці. З залізничної станції, на яку прибув потяг виїхала велика автоколона.

Відео дня

Візит Кім Чен Ина триватиме чотири дні. Це вже четвертий саміт китайського і північнокорейського лідерів.

Нагадаємо, Кім Чен Ин заявив, що жорстка політика США щодо Північної Кореї може змусити його шукати інший шлях для продовження процесу денуклеаризації Корейського півострова.

Глава КНДР підкреслив, що готовий зустрітися з президентом США Дональдом Трампом у будь-який час, запевнивши при цьому, що прогрес в області денуклеаризації буде істотним, якщо США вживатимуть відповідні заходи.

Як повідомляв УНІАН, у червні минулого року в Сінгапурі відбувся саміт між США і КНДР. Президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин завершили зустріч тет-а-тет, на якій були присутні лише перекладачі, а потім підписали спільну заяву.

Згідно з підписаним документом, Північна Корея зобов'язується відмовитися від ядерної зброї, а у відносинах між Пхеньяном і Вашингтоном настає «перезавантаження».