Демонстранти вимагають свободи ЗМІ для проведення чесних виборів / фото ТСН.иа

Понад 10 тисяч осіб в суботу ввечері, 19 січня, влаштували протестний марш проти президента країни Олександра Вучича та його Сербської прогресивної партії.

Читайте такожУ Франції в протестах "жовтих жилетах" взяли участь 84 тисячі осіб

Про це повідомляє РБК.

Відео дня

"Демонстранти вимагають свободи ЗМІ в якості необхідної умови для проведення вільних і чесних виборів", - йдеться в повідомленні.

Організатор маршу - "Альянс за Сербію", який об'єднав 30 опозиційних партій і організацій країни. Протестувальники, у яких на грудях були значки з написом "Почалося" (It has started), скандували "Вучич - злодій".

Протестувальники хочуть виборів, але свобода для них на першому місці / фото ТСН.иа

"Єдина вимога, яка у нас є, - це те, щоб це зло [режим] припинилося", - наводить видання слова одного з протестуючих по імені Браніслав Трифунович. "Ми хочемо виборів, але свобода має бути на першому місці", - додав він.

Коментарів з боку офісу президента Вучича щодо нового маршу протесту не було. Однак, як нагадує агентство, раніше Вучич говорив, що не збирається задовольняти вимоги опозиції щодо виборчої реформи і розширення свободи ЗМІ, "навіть якщо на вулиці вийдуть 5 мільйонів осіб", але висловив готовність перевірити популярність своєї партії в ході позачергових виборів.

Щотижневі протести в Сербії проходять вже восьмий тиждень поспіль. Попередні марші збирали приблизно така кількість протестуючих. Акції протесту поширилися і на інші міста. У п'ятницю вони пройшли у другому за величиною місті Нові-Саді, в південному місті Ніш та низці інших, але там кількість протестуючих залишається невеликою.