Трамп запропонував перспективу укладення ширшої угоди про РСМД / фото flickr.com/cornstalker

Президент США висловився за новий Договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності (ДРСМД) з більшою кількістю учасників.

Сполучені Штати перестануть вважати себе зв'язаними договором, починаючи з суботи, коли Вашингтон офіційно повідомить Москві про свій намір вийти, пише Українська правда з посиланням на Reuters.

Виступаючи перед журналістами президент США Дональд Трамп повторив звинувачення на адресу РФ в тому, що вона порушує умови договору і запропонував перспективу укладення ширшої угоди, можливо, за участю інших країн.

Відео дня

Читайте такожНа засіданні Ради НАТО-Росія не досягли жодного прогресу щодо ракетного договору

"Я сподіваюся, що ми зможемо зібрати всіх у великій і красивій кімнаті та укласти новий договір, який буде набагато краще. Звичайно, я хотів би бачити це", - сказав Трамп.

Як повідомляв УНІАН, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп оголосив, що сьогодні, 2 лютого, США розпочнуть шестимісячний період виходу з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД).

Глава Білого дому додав, що союзники з НАТО повністю підтримують США, тому що вони розуміють загрозу, яку становлять порушення Росії і ризики гонки озброєнь, які виникають в разі ігнорування цих порушень.