Ілюстрація / REUTERS

Експерти, які проводили аналіз даних бортових самописців у Boeing 737 Max 8, який зазнав аварії в Ефіопії 10 березня, підтвердили "явну схожість" з авіакатастрофою в Індонезії.

Про це заявила в неділю, 17 березня, міністр транспорту Ефіопії Дагмавіт Могес, повідомляє DW.

Аналіз проводили експерти французького Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації (BEA), вони передали дані уряду Ефіопії, але детальна інформації про подібність не розголошується. За словами чиновниці, бортові самописці були в доброму стані, що дало змогу провести експертизи "майже всіх зафіксованих даних". Уряд має намір через місяць опублікувати докладний звіт, заявила Могес.

Відео дня

Читайте такожКатастрофа Boeing в Ефіопії: ЗМІ дізналися деталі переговорів пілота з диспетчером

Як повідомляв УНІАН, Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абеби до Найробі, зазнав аварії за 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 людей, серед яких були громадяни 35 країн.

Ця катастрофа стала другою катастрофою літака цього типу за півроку - наприкінці жовтня 2018 року Boeing 737 Maх 8 індонезійської компанії Lion Air впав у Яванське море невдовзі після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 людей на борту.

Відразу після катастрофи в Ефіопії багато країн призупинили польоти Boeing 737 Max 8. Зокрема, заборону на польоти над Європою запровадило Агентство з авіаційної безпеки Євросоюзу (EASA).

Державна авіаційна служба України з 13 березня також прийняла рішення заборонити польоти на літаках Boeing 737-8 Max або Boeing 737-9 Max у межах, з або над територією України.