Лондон / REUTERS

У Лондоні сотні тисяч людей вийшли на марш з вимогою винести на референдум договір з ЄС щодо Brexit.

Читайте такожУ Британії петиція за скасування Brexit набрала вже понад три мільйони підписів

Учасники маршу рухаються від Гайд-парку в бік Парламентської площі, повідомляє Бі-бі-сі. Аналогічний хід кампанія People's Vote влаштовувала в жовтні 2018 року. На організацію цьогорічної акції вдалося зібрати трохи більш як 779 тис. фунтів.

"Такі заходи не обходяться дешево: гарантування безпеки, витрати на саме проведення, реклама в соціальних мережах і персонал", - заявили організатори ходи.

Також повідомляється, що до ранку суботи петиція британців до парламенту з вимогою скасувати Brexit набрала 4 млн підписів.

Як повідомляв УНІАН, 15 січня Палата громад британського парламенту не підтримала угоду уряду про вихід з ЄС, яку прем'єр-міністр Тереза Мей погодила з Брюсселем.

За умовами відхиленої версії угоди між Великою Британією і ЄС,схваленої 27 країнами Євросоюзу наприкінці листопада 2018 року, вихід Британії з ЄС був запланований на 29 березня 2019 року. Перехідний період передбачався до кінця 2020 року. Крім того, Британія мала сплатити ЄС 39 млрд фунтів стерлінгів.

12 березня парламент Великої британії вдруге відхилив угоду про вихід країни з ЄС.

14 березня британський парламент проголосував за перенесення виходу країни зі складу ЄС. Того ж дня Палата громад проголосувала проти проведення повторного референдуму про вихід країни з ЄС.

Лондон / REUTERS

Мей заявляла, що уряд звернеться до Євросоюзу з проханням відстрочити дату виходу зі складу ЄС на три місяці - до 30 червня - в тому разі, якщо парламент з третьої спроби схвалить угоду про Brexit.

21 березня лідери країн ЄС на саміті погодилися перенести дату Brexit, але не пізніше ніж до 22 травня.