Ілюстрація \ REUTERS

Рішення президента США Дональда Трампа визнати Голанські висоти частиною Ізраїлю є «нікчемним по формі і по суті».

Читайте такожСША визнали Голанські висоти частиною Ізраїлю

Про це заявив генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАД) Ахмед Абуль Гейт в комюніке, текст якого наводить «РИА Новости». «Ця заява США нічого не змінює у статусі Голанських висот. Голани – це окупована сирійська земля», – підкреслив генсек. Політик додав, що рішення США порушує норми міжнародного права і «знижує авторитет Вашингтона на Близькому Сході і у всьому світі».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Дональд Трамп сьогодні підписав документ про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. На думку президента, це потрібно було зробити «десятиліття тому». Сирія, яка вважає Голани своєю територією, назвала рішення Трампа кричущим, а США – головним ворогом арабських країн.

Голанські висоти – спірна територія, на яку претендують Ізраїль і Сирія. До 1967 року вони були частиною Сирії, але під час Шестиденної війни на початку липня 1967 року дві третини висот були зайняті Ізраїлем. У грудні 1981 року парламент Ізраїлю ухвалив закон про поширення ізраїльської юрисдикції на Голанські висоти.