У Франції збирають кошти на відновлення Собору Паризької Богоматері / REUTERS

Компанії та фізичні особи долучились до збору коштів на реконструкцію Собору Паризької Богоматері. Наразі загальна сума пожертв сягнула суми у 600 мільйонів євро.

Читайте такожНа відновлення Нотр-Даму можуть піти десятиліття - архітектор

Як повідомляє DW, серед найбільших благодійників – родина французького мільярдера Бернара Арно і його група компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), які пожертвують 200 мільйонів євро. Таку ж суму віддасть на відновлення собору родина Беттанкур, яка володіє концерном L'Oréal.

Відео дня

Не менше 100 мільйонів євро пожертвує на реставрацію Нотр-Дам й один із найбагатших людей Франції Франсуа Анрі Піно (його компанія Kering володіє брендами Gucci та Yves Saint Laurent). Французький нафтовий гігант Total також жертвує 100 мільйонів євро.

Фонд French Heritage Foundation також отримав згоду від анонімних благодійників на пожертви у розмірі понад 1,6 мільйона євро. Крім того, "анонімні парижани" зібрали станом на 16 квітня 20 тисяч євро. 

Очільниця мерії Парижа Анн Ідальго запропонувала провести міжнародну конференцію донорів для збору коштів на реставрацію собору Нотр-Дам. За її словами, із бюджету міста буде виділено 50 мільйонів євро на відбудову пам'ятки. Окрім того, паризький регіон Іль-де-Франс планує пожертвувати десять мільйонів євро на реставраційні роботи.

Представники французького Фонду спадщини також започаткували національну кампанію зі збору коштів на відновлення Нотр-Дам.

Як повідомляв УНІАН, пожежа в соборі Паризької Богоматері спалахнула увечері 15 квітня. В результаті пожежі обвалився шпиль собору.

Структуру будівлі Нотр-Дам-Де Парі рятувальники змогли вберегти від повного знищення. Великі християнські реліквії, Терновий Вінець і частина Хреста, з якого зняли Ісуса, також вдалося врятувати від вогню. Сьогодні вранці пожежу в соборі Паризької Богоматері ліквідували.