Біньямін Нетаньягу / REUTERS

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявляє, що віддав наказ армії продовжувати «масовані удари» по об’єктах палестинських бойовиків у Секторі Гази у відповідь на ракетний обстріл ізраїльської території.

Читайте такожПалестинські бойовики пообіцяли зірвати Євробачення 2019 в Ізраїлі

Протистояння триває вже третій день, пише “Радіо Свобода”.

Відео дня

«Сьогодні вранці я розпорядився, щоб повітряні сили продовжили масовані удари... Крім того, я проінструктував, щоб війська навколо Смуги були посилені танками, артилерією та піхотними силами», – заявив Нетаньягу.

Внаслідок ракетного обстрілу з Гази в Ізраїлі загинув один цивільний, внаслідок ізраїльського обстрілу у відповідь у Смузі Гази 5 травня загинули двоє бойовиків. Напередодні палестинські медики заявили про шістьох загиблих, щонайменше двоє з яких цивільні. Водночас речник армії Ізраїлю заявив, що цивільні жертви викликало те, що ракета, випущена «Хамасом», «розірвалася не там, де мала».

За даними армії Ізраїлю, по території країни з боку Сектора Гази від 3 травня було випущено понад 400 ракет. Ізраїль у відповідь обстріляв близько 200 цілей палестинських бойовиків.

У листопаді 2018 року Ізраїль і «Хамас» домовилися про припинення обміну ударами, але попри це насильство з того часу спалахувало.