Ілюстрація / REUTERS

Голова комітету з питань розвідки Палати представників Адам Шіфф закликав Конгрес США ухвалити закон, який би забороняв учасникам передвиборчих кампаній співпрацювати з іноземними урядами задля впливу на американські вибори. Такий коментар він зробив після новин про наміри особистого адвоката Дональда Трампа поїхати в Україну.

Як нагадує Fox News, там Руді Джуліані збирався змусити український уряд відкрити розслідування проти демократа Джозефа Байдена і його сина. Зараз колишній віце-президент США виступає одним з головних претендентів на роль кандидата в президенти від Демократичної партії. Плани Джуліані викликали різку критику політичних опонентів, які звинуватили його у спробі змусити іноземні сили вплинути на американські вибори.

«Переслідування сина Байдена – це метод переслідування людини, яку нинішній президент вважає своїм найбільш грізним суперником», - пояснив Шіфф, додавши, що Трамп скільки завгодно може переслідувати свого опонента вдома.

Відео дня

Читайте такожWashington Post: Україна - не іграшка для Трампа і його оточення

«Але не потрібно шукати допомогу іноземного уряду на своїх виборах», - додав він.

На думку голови комітету Палати представників з питань розвідки, конгресмени повинні розглянути законопроект, який би забороняв подальші спроби співпраці між виборчими штабами й іншими країнами. Зокрема, доказом необхідності таких змін може послужити звіт спеціального представника Департаменту юстиції США про кримінальну змову між членами команди Трампа і Росією у 2016 році.

«Ми не можемо дозволити стати новою нормою ситуацію, в якій ті, хто не може перемогти на виборах сам, починають шукати допомоги за кордоном», - сказав Шіфф.