REUTERS

У Кремлі заявили, що Росія працюватиме в Раді Європи і Парламентської асамблеї Ради Європи «тільки на рівноправній основі».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Позиція Росія була абсолютно вичерпною. Вона зрозуміла, вона послідовна. Росія зацікавлена в роботі ПАРЄ, зацікавлена в Раді Європи, але ця зацікавленість в прикладному плані може реалізовуватися тільки на абсолютно рівноправній основі, коли Росія, російська делегація може абсолютно рівноправно і повноправно брати участь у роботі всіх механізмів. В іншому випадку, природно, про співпрацю говорити навряд чи можливо», - сказав Пєсков.

Відео дня

Читайте також"Добрі новини": німецький міністр про рішення залишити Росію у ПАРЄ

Так він відповів на запитання, чи повернеться Росія в ПАРЄ, і чи означає позиція, озвучена міністрами закордонних справ більш як 30 держав з 47 країн - членів РЄ, що конфлікт вичерпано, і Росія залишиться в Раді Європи.

При цьому Пєсков наголосив, що в даний момент в Гельсінкі перебуває міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, який «дасть всі оцінки».

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році на квітневій сесії ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів Асамблеї у зв'язку з анексією Криму.

З червня 2017 року Російська Федерація не платить внески до Ради Європи.

Сьогодні, 17 травня, міністри закордонних справ більш ніж 30 держав з 47 країн - членів Ради Європи виступили за рівну участь усіх країн-членів у статутних органах організації, що може призвести до зняття санкцій з Російської Федерації.