Нуланд не змогла відвідати міжнародну конференцію в Москві / фото УНІАН

Російська Федерація відмовила у візі колишньому помічнику держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторії Нуланд.

Про це повідомляє російський "Коммерсант".

Читайте такожНе пустили: в Росії інваліду довелося спати на порозі лікарні в купі підгузників

Відео дня

За даними видання, Нуланд просила російську візу для участі в закритій міжнародній конференції, яку організувала Російська рада з міжнародних справ, Німецьке товариство зовнішньої політики (DGAP) та Школа перспективних міжнародних досліджень університету Джона Хопкінса (SAIS).

Захід проходив у Москві 20-21 травня.

Як пояснили у Міністерстві закордонних справ РФ, Вікторію Нуланд внесено до "чорного списку". Влада Росії склала його у відповідь на запровадження США персональних візових і фінансових санкцій стосовно низки російських чиновників.

На відміну від американського санкційного списку, російський реєстр ніде в повному обсязі не публікувався. Про те, що їм заборонено в'їзд до РФ, американські громадяни часто дізнаються вже після подачі документів на візу.

Раніше в отриманні російської візи відмовили кільком американським конгресменам і колишньому послу США в РФ Майклу Макфолу.

Критичне ставлення російських офіційних осіб до Вікторії Нуланд пояснюється її роллю у вибудовуванні політики США на пострадянському просторі, починаючи з її призначення у 2013 році на посаду помічника держсекретаря. У Росії вона стала відома після того, як особисто відвідала Майдан у Києві, щоб роздати учасникам акцій протесту бутерброди.