Ілюстрація  / REUTERS

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг назвав оголошення імен перших підозрюваних у збитті малайзійського літака рейсу MH17 важливою віхою у розкритті правди.

Про це йдеться у заяві Столтенберга на сайті Альянсу.

Читайте такожСправа MH17: стало відомо, коли розпочнеться судовий процес на підозрюваними

Відео дня

"Я вітаю сьогоднішнє оголошення Спільної слідчої групи, що четверо підозрюваних будуть переслідуватись у судовому порядку за злочини, пов'язані зі збиттям літака Малайзійських Авіаліній рейсу MH17 у липні 2014 року. Це важлива віха у зусиллях з метою розкриття всієї правди та забезпечення здійснення правосуддя за вбивство 298 осіб із 17 країн", - заявив Столтенберг.

"Я маю повну довіру до незалежності і професіоналізму розслідування та правової системи Нідерландів. Як чітко заявили в Організації Об'єднаних Націй, усі країни мають взаємодіяти для встановлення правди, справедливості та відповідальності", - повідомив генеральний секретар Альянсу.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 19 червня, головний прокурор Нідерландів, голова міжнародної спільної слідчої групи Фред Вестербеке заявив, що суд над підозрюваними у збитті малайзійського "Боїнга" в небі над Донецькою областю влітку 2014 року розпочнеться 9 березня 2020 року.

Першими чотирма підозрюваними особами в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), який влітку 2014 року був так званим "міністром оборони ДНР", російський генерал Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), який керував "розвідкою ДНР", Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), який у 2014 році був "главою 2-го відділу ГРУ ДНР", а також Леонід Харченко (позивний "Кріт"), який був ватажком "розвідувального батальйону" бойовиків.