Місто Тулун виявилося затопленим / фото irk.today

Місто Тулун і Тулунський район Іркутської області РФ затопило через підйом рівня води в річках з 27 червня.

Як повідомляє місцеве видання «ІА Іркутськ Сьогодні», з 28 червня в Тулуні йде евакуація, але багато людей ще залишаються в місті і поселеннях поруч. За даними адміністрації Тулуна, на 16:00 29 червня рівень води в річці Ія склав 1383 см при критичних відмітках в 700.

Читайте такожУ Китаї від сильних злив потерпіли понад 28 тисяч людей

Відео дня

За даними МНС РФ, в Тулунському районі підтоплено 13 населених пунктів, 1277 житлових будинків, в яких проживають 2817 осіб, у тому числі 538 дітей, 6 соціально значущих об'єктів. У багатьох не залишилося нічого, ані будинку, ані речей, ані продуктів. У місті затоплює вже не лише приватні будинки, а й багатоквартирні п'ятиповерхівки.

Мешканці, які проживають до мосту через Ія (їхати з Іркутська) говорять про вартість хліба до 100 рублів. Як повідомили в уряді Іркутської області з посиланням на голову уряду Руслана Болотова, допускати зростання цін на продукти і воду не можна. Про факти збільшення вартості продуктів влади нібито вже знають, але «припинити їх поки не виходить». Обіцяють розбиратися разом з правоохоронними органами.

фото irk.today
фото irk.today
фото irk.today

На місцях працюють рятувальники, вони роблять все, що можна, людей евакуюють у пункти тимчасового розміщення. Проте жителі відзначають, що сил і коштів не вистачає, щоб надавати допомогу всім вчасно.

Деякі населені пункти Тулунського району виявилися відрізаними від світу.

Ділянка федеральної траси в Тулун Іркутської області безнадійно перекрита стрімким водним потоком, відокремлюючи сушу від затоплених районів міста, пишуть в МНС РФ.

фото irk.today

Автодорога в Тулуні в бік Іркутська і Братська закрита з 28 червня. На трасі скупчилися десятки автомобілів і людей, охочих проїхати, однак зробити це неможливо. В цілому, за даними прес-служби постпреда президента РФ в Сибірському федеральному окрузі, в районі пошкоджено 2 автомобільних мости, підтоплено 6 ділянок автомобільних доріг місцевого значення.

фото irk.today
фото irk.today

За прогнозами синоптиків, 30 червня місцями по області знову очікуються грози, у південних районах та в горах Східного Саяна зливові дощі. Дощові потоки продовжать затоплювати райони. У найближчу добу рівень води продовжить підніматися на річці Ія, в місті Тулун він перевищить позначку в 1400-1500 см, повідомляють в МНС РФ.