ЄС нагадав про претензії щодо російської ракети 9 М729 / фото: habr.com

Європейський Союз закликав Російську Федерацію зберегти Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).

Про це йдеться в опублікованій заяві на сайті Ради Європи. 

Читайте такожСША дотримуватимуться положень ракетного договору до кінця його дії - голова Пентагону

Відео дня

У заяві, поширеній від імені Євросоюзу, верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні наголошує на необхідності збереження і подальшого розвитку загальних процесів контролю над озброєннями, роззброєння та нерозповсюдження ядерної зброї.

«Ми глибоко стурбовані розвитком ситуації з договором про РСМД, термін дії якого може завершитися 2 серпня 2019 року», - йдеться в документі.

Могеріні закликала Росію уважно поставитися до претензій, які неодноразово висловлювалися з приводу російської ракети 9 М729, і негайно вжити заходів для повного дотримання договору.

«Найближчі дні - це останній шанс для діалогу і прийняття необхідних заходів, щоб зберегти цей важливий стовп європейської архітектури безпеки», - зазначила глава європейської дипломатії.

Як повідомляв УНІАН, в НАТО закликали Росію відновити дотримання Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД).