Ілюстрація REUTERS

У МЗС РФ назвали «капостями» ініціативи США зупинити «Північний потік-2» в обхід України, на які не треба звертати уваги.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це на брифінгу сказала офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Вона наголосила, що американські законодавці не вперше розглядають питання про санкції проти «Північного потоку-2».

Відео дня

Читайте такожДанія затягує запуск "Північного потоку-2" – ЗМІ

«Не знають за що взятися і яку капость придумати. Потрібно звернути увагу на те, що розмова поки що йде про обговорення чергового витка русофобських заходів у Конгресі США. Там обговорюється багато всього, не завжди приймаються рішення. І у що це все виллється, складно сказати», - сказала Захарова.

Вона нагадала, що в США розглядають законопроект «Про енергобезпеку Європи» проти «Північного потоку-2» і після проходження профільних комітетів документ буде винесено на розгляд Сенату.

Захарова вважає, що реагувати на цю ініціативу немає сенсу, тому що з 2011 року Вашингтон з різних приводів запроваджував санкції щодо Москви 71 раз.

Читайте такожFT: Росія може ризикнути почати зиму без транзиту через Україну і «Північного потоку-2»

Вона наголосила, що США нічого не можуть зробити з будівництвом «Північного потоку-2».

«Він будується всупереч всім загрозам. Ініціатори санкцій виставляють себе на посміховисько, не бажаючи і не даючи іншим підключитися до вигідного для них проекту. Це показник власного безсилля і неможливості використати будь-які інші існуючі інструменти», - сказала вона.

За її словами, американські бізнесмени тільки втратили від санкцій свого уряду.

Як повідомляв УНІАН, комітет Сенату США у закордонних справах підтримав законопроект, який передбачає запровадження санкцій у зв'язку з підводним спорудженням газопроводу "Північний потік-2" на дні у Балтійському морі.