Зубков зауважив, що вогонь знищує ліс і забирає життя тварин / фото: twitter.com/shadowerufu

Власник кримського приватного сафарі-парку "Тайган" Олег Зубков заявив, що Сибір потрібно було віддати німцям під час Великої Вітчизняної війни.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи масштабну лісову пожежу, що охопила Сибір.

Читайте такожГлобальна катастрофа не за горами: як лісові пожежі у Росії загрожують екології усього континенту (відео)

Відео дня

Зубков, зокрема, розкритикував російських чиновників та керівництво країни за бездіяльність. За його словами, щогодини вогонь знищує мільйони кубометрів деревини, обриває життя тварин, а також від нього потерпають мільйони жителів.

"Заради чого тоді наші діди віддавали свої життя в Велику вітчизняну війну?! Потрібно було тоді в 1941 все віддати німцям. І тоді б тайга сьогодні точно не горіла і дороги в Сибіру були б справжні, а не напрямки як сьогодні", - зазначив власник сафарі-парку.

На відповідні слова Зубкова відреагували в окупаційному парламенті Криму. Як повідомляють "РИА Новости", "депутат парламенту" Влад Ганжара назвав заяву Зубкова мерзенною та огидною й зажадав вибачень.

Як повідомляв УНІАН, в Сибіру горить кілька мільйонів гектарів лісу. Пожежі розпочалися тиждень тому, а бездіяльність урядовців призвела до того, що площа загоряння лише продовжує зростати. 

У Росії заявили, що гасити пожежу в Сибіру "економічно невигідно", оскільки вартість гасіння пожеж перевищує розмір можливого збитку. Тому загоряння гаситься тільки в разі загрози населеним пунктам або об'єктам інфраструктури.