Дональд Трамп / REUTERS

Можна любити або ненавидіти президента США Дональда Трампа, але, на відміну від віце-президента Майка Пенса, він розпалює пристрасті.

Про це повідомляє The Politico.

Зазначається, що прийняте лідером в останній момент рішення про скасування візиту до Польщі через ураган «Доріан» залишило Польщу з другосортним візитом США. На думку експерта, польська влада розраховувала використати приїзд Трамп як сигнал про те, що уряд країни не ізольований і має впливових друзів. Замість цього у заходах з нагоди початку Другої світової війни візьме участь Пенс. Він також зробить важливі для Варшави заяви з питань збільшення американської військової присутності в країні і отримання поляками візи для відвідин США.

Відео дня

Читайте такожТрамп вибачився перед Дудою у зв'язку зі скасуванням візиту до Польщі

Як очікується, Вашингтон розмістить у Польщі додаткову 1 тисячу військовослужбовців. Крім того, Варшава закуповує в США зріджений природний газ і має намір придбати 32 винищувача F-35, а також підписати контракт на придбання систем ПРО Patriot. Експерти говорять про те, що Польщі доводиться постійно боротися за інтерес і увагу американської адміністрації, але в останні кілька років вона непогано з цим справлялася. Згідно з матеріалом, в Польщі Пенса не зможуть використовувати для піару влади.