REUTERS

Хакери, які минулого року зламали комп'ютерні системи Білого дому, виявилися росіянами. Вони зуміли прочитати частину листування президента США Барака Обами.

Про це пише The New York Times з посиланням на свої джерела, передає ТСН.

За інформацією видання, хакери прочитали деякі листи президента США Барака Обами, Держдепартаменту і ряду співробітників Білого дому. Однак Вашингтон не став коментувати чутки про російських хакерів.

Відео дня

Читайте такожРосійські хакери намагалися отримати дані про санкції проти Москви - Bloomberg

Судячи з усього, як зазначає видання, хакери не зуміли зламати особливо захищені сервера, що керують трафіком повідомлень особистого смартфона BlackBerry Обами, який він або його помічник носить з собою постійно.

Число і зміст прочитаних хакерами листів не уточнюється. NYT зазначає, що, ймовірно, хакерам дісталися розклад президента, його листування з різними політиками і послами, а також обговорення призначень, законопроектів та інших політичних питань.

Джерела газети вказують, що листування, яке потрапило в руки хакерів, швидше за все велося між співробітниками Білого дому. Хакери зуміли прочитати як вхідні, так і вихідні повідомлення. Однак співрозмовники газети заявили, що злом виявився набагато серйознішим, ніж вважалося раніше.

Як зазначає NYT, чиновники Білого дому часто користуються двома комп'ютерами - один з них зроблений спеціально для обміну дуже важливої інформації і працює через засекречені канали, а інший пов'язаний із зовнішнім світом і використовується для несекретного листування.