ІД відправляє корів на смерть / Ілюстрація REUTERS

Терористичне угрупування «Ісламська держава» почало використовувати корів як підривників смертників.

Читайте такожУ Сирії затримали дружину ліквідованого ватажка "Ісламської держави" – Ердоган

Як повідомляє The New York Times, терористи усе з меншою охотою використовують у якості підривників живих людей, адже чисельність їх угруповання скоротилася. Тому вони спробували нову тактику з використанням великої рогатої худоби.

Відео дня

Так, жителі іракського населеного пункту Аль Айла (Al Islah) в суботу стали свідками дивної сцени: північною частиною селища бродили дві обв'язані вибухівкою корови.

У місцевій поліції розповіли, що коли корови наблизилися до житлових будинків, їх підірвали дистанційно. Тварини загинули, і найближчі будівлі постраждали, але жодна людина не постраждала.

Місцева влада вважає, що ІД вдалася до подібних методів, оскільки їй не вистачає людських ресурсів.

Зазначається, що використання корів таким способом все одно є дивною стратегією в реаліях Іраку, де цих тварин високо цінують за м'ясо і молоко. Вартість корови може перевищувати там 1200 доларів. За словами місцевих жителів, ніхто в регіоні не бачив, щоб корів посилали на смерть таким чином.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп 27 жовтня повідомив, що американські солдати провели операцію на північному заході Сирії, під час якої був убитий ватажок ІД Абу Бакр аль-Багдаді.

Факт ліквідації аль-Багдаді підтвердили в «Ісламській державі».