Грузія пів року очолюватиме Раду Європи / фото УНІАН

27 листопада 2019 року починається період головування Грузії у Комітеті міністрів Ради Європи - основному керівному органі цієї організації.

Про це повідомили в МЗС Грузії, зазначивши пріоритети цієї організації на пів року, передає Європейська правда.

В історії незалежної Грузії це буде першим випадком, коли ця держава очолюватиме міжнародну організацію, підкреслили в Тбілісі.

Відео дня

Читайте такожНа форумі у Раді Європи зірвали виступ російських пропагандистів (фото, відео)

Церемонія передачі головування Грузії відбудеться у середу у Страсбурзі за участі міністра закордонних справ цієї держави Давіда Залкаліані. Період головування Грузії триватиме до 15 травня 2020 року.

Грузія визначила чотири пріоритети для свого головування: права людини та захист довкілля; залучення громадськості до ухвалення рішень; дружня до дітей судова система (із залученням кращого досвіду реституційного правосуддя); зміцнення демократії через освіту, культуру та молодіжні програми.

Зазначається, що після безумовного зняття санкції з Російської Федерації в червні минулого року Рада Європи перебуває у кризі. Тривають розмови про реформування організації, до розробки якої буде залучений Комітет міністрів - орган, у якому головуватиме Грузія.