Принц Вільям у Кувейті / фото REUTERS

Принц Вільям прибув учора з першим офіційним візитом в Кувейт. Протягом першого дня перебування в цій країні принц встиг побувати в заповіднику Джахра, де ознайомився з деякими з найцікавіших з 300 видів птахів, що мешкають у ньому. Також він прогулявся по чистому пляжу природного заповідника та ознайомився з програмою розв'язання глобальної проблеми пластикового забруднення, над якою працює уряд Кувейту.

Читайте такожПринц Вільям і герцогиня Кейт приготували різдвяні частування під час телешоу

В ході свого чотириденного перебування в Кувейті принц поспілкується з молодими лідерами, підприємцями та студентами місцевого університету. Йому проведуть екскурсію по регіону, присвячену до 120-ї річниці підписання договору про дружбу між Великобританією і Кувейтом, пише Marie Тощо.

Відео дня

Він також приєднається до кувейтських і британських військових підрозділів, які проводять спільні навчання "Воїн в пустелі".

У ході свого історичного візиту принц Вільям також відвідає Оман, де ознайомиться з діяльністю Королівського військово-морського флоту Оману, що контролює морські перевезення, які проходять через Ормузьку протоку.

На цей раз Вільям буде представляти британський уряд без дружини, герцогині Кейт.

«Герцог Кембриджський здійснить офіційний візит в Кувейт і Оман на прохання Міністерства закордонних справ та у справах Співдружності. Поїздка триватиме чотири дні, з 1 по 4 грудня. Про додаткові деталі буде повідомлено пізніше», - йдеться в заяві Кенсінгтонського палацу.

Як відзначають британські оглядачі, візит до країни Перської затоки слідує за історичною поїздкою майбутнього короля в Ізраїль і на спірні території Палестини в 2018 році. Його Високість зробив свого роду дипломатичний переворот, ставши першим представником британської королівської сім'ї, який зустрівся з президентом Палестини Махмудом Аббасом.

Нагадаємо, що минулого місяця герцоги Кембриджські побували з офіційним візитом у Пакистані, який в Кенсингтонському палаці називали одним з найскладніших турів для королівської пари зважаючи на політичну обстановку в регіоні.