В Естонії Росію розцінюють як загрозу / flickr.com/photos/bewellandthrive

Міністр оборони Естонії Юрі Луйк заявив, що потреба в НАТО на сьогодні сильніша, ніж будь-коли, оскільки Росія знову становить загрозу.

Читайте такожЗеленський прокоментував бажання Макрона покращити відносини з Росією

Про це повідомляє «Європейська правда», посилаючись на портал ERR.

Відео дня

"Ми повинні якомога більше зосередитися на загальних цінностях і реальних загрозах безпеці. Ми повинні чесно сказати, що якщо Росія - це загроза, то це загроза. Немає ніякого сенсу приховувати або намагатися це прикрасити", - заявив Луйк.

Він також прокоментував заяву президента Франції Еммануеля Макрона щодо необхідності додаткового діалогу з Росією. За словами міністра, Естонія до такої можливості ставиться скептично.

"Попрацювавши послом в Росії, я цілком собі уявляю, що такого роду діалог для росіян не має особливої доданої вартості. Росіяни, зрозуміло, хочуть щось за це отримати. Але ми не можемо дати їм те, що хочуть росіяни", - зазначив Юрі Луйк, не уточнивши при цьому, чого хочуть росіяни.

Раніше віце-прем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба розповів, що може змусити президента Росії Володимира Путіна піти на поступки на користь України під час зустрічі "нормандської четвірки".