Ілюстрація / REUTERS

Палата представників конгресу США більшістю голосів прийняла резолюцію із закликом не включати Росію в G7.

За ухвалення документа проголосували 339 конгресменів, 71 висловилися проти, випливає з даних на сайті палати, передає РБК.

Документ був представлений ще 30 серпня. У резолюції йдеться про несхвалення включення Росії в майбутні саміти G7 до тих пір, поки вона не буде поважати територіальну цілісність своїх сусідів, відповідати нормам міжнародного права і дотримуватися стандартів демократичних суспільств.

Відео дня

Читайте такожМакрон: Повернення Росії до G7 недоречно до закінчення агресії проти України

"Закликає всіх лідерів "Групи семи" виступити проти повернення Росії до тих пір, поки вона не припинить окупацію суверенної території України, включаючи Крим, і не припинить свої напади на демократичні держави в усьому світі", - сказано в резолюції.

Приводом для появи цієї резолюції послужили заяви президент США Дональда Трампа про можливість запрошення Росії на саміт G7 в 2020 році, який має пройти у Сполучених Штатах.

Раніше повідомлялося, що Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США одноголосно прийняв резолюцію проти участі Росії в саміті країн "Великої сімки" (G7).