Королева Єлизавета ІІ / фото REUTERS

В цьому році «Промова королеви» була знята в Зеленій залі в Віндзорському замку. Королева була на запису в синій сукні, колір якої буде у тренді у 2020 році, з потрійною ниткою перлів на шиї, в перлинних сережках з брошкою з великим сапфіром в обрамленні діамантів.

Оскільки цього року виповнюється 75-та річниця закінчення Другої світової війни, у різдвяній промові королева буде говорити про поминання та примирення, про те, що колишні закляті вороги, повинні разом пом'янути полеглих, залишивши позаду минулі розбіжності. Також королева скаже у своїй промові, що потрібно цінувати свободу і демократію, колись завойовану для нас, тому що всі ці цінності коштували людству величезних витрат, пише ТСН.

Читайте такожПринц Джордж разом із прабабусею Єлизаветою II приготував різдвяні пудинги

Відео дня

"Захотівши залишити в минулому колишні розбіжності і рухатися разом вперед, ми шануємо свободу і демократію, яка була одного разу завойована для нас настільки великою ціною", - заявить монарх.

Королева Великобританії Єлизавета II вважає, що цей рік був не простим для країни, однак впевнена, що невеликі поступки назустріч один одному здатні зменшити навіть серйозні розбіжності в думках.

"Дорога, звичайно, не завжди була гладка, і іноді в цьому році вона могла здатися досить рівною, але невеликі кроки здатні зробити величезний вплив, - наголошується в посланні глави держави. - Маленькі кроки, зроблені з вірою і надією, можуть допомогти подолати давні і глибинні розбіжності в думках, принісши гармонію і розуміння".

Традиційну промову 93-річна Єлизавета II виголосить в кінці року, який був відзначений серйозними розбіжностями супротивників і прихильників виходу королівства з Євросоюзу. Лінія розколу пройшла через все суспільство, і провідні політичні партії не стали винятком. У підсумку депутати кілька разів не могли узгодити "розлучну" угоду з ЄС, прем'єр-міністру Терезі Мей довелося піти у відставку, а Борису Джонсону, який прийшов їй на зміну, - провести дострокові парламентські вибори. Переконлива перемога Консервативної партії Джонсона на цих виборах допомогла зрушити процес Brexit з мертвої точки - Палата громад з п'ятої спроби схвалила законопроект про вихід з ЄС.

Зверніть увагу на набір фотографій в рамках на столі королеви. На них ми бачимо чорно-білу фотографію батька Єлизавета II - Георга VI, чоловіка принца Філіпа, старшого сина і спадкоємця принца Чарльза з дружиною Каміллою і сім'ю старшого онука принца Вільяма з дружиною Кейт і трьома дітьми. Серед фотографій немає зображення сім'ї принца Гаррі, його дружини Меган і їх сина.

Можливо, такий набір фото не випадковий: на них тільки ті, хто стоїть в лінії успадкування престолу на перших позиціях.