Ілюстрація / REUTERS

У Казахстані після падіння літака в Алмати відкрили справу за фактом порушення правил безпеки і експлуатації повітряного транспорту.

Міністерство внутрішніх справ Казахстану початок розслідування авіакатастрофи в країні, в результаті якої вже загинули 15 людей, повідомляє 24 канал з посиланням на казахське видання Tengrinews.kz.

Читайте такожУ катастрофі літака загинув голова ради генералів Казахстану

Відео дня

Серед загиблих випусковий редактор видання Informburo.kz Дана Круглова. Це підтвердила редакція.

"Дана Круглова була справжнім журналістом. Її статті викликали резонанс, ставали прикладом для всіх співробітників редакції. У січні Дана стала випусковим редактором, а 1 грудня очолила відділ розслідувань. Дана була чесною, сміливою і одночасно об'єктивною. Це страшна втрата для всіх нас", – заявив головний редактор Informburo.kz Михайло Дорофєєв.

Журналістка Дана Круглова / фото Facebook

Як повідомляв УНІАН, падіння літака Fokker-100 авіакомпанії "Bek Air" сталося сьогодні, 27 грудня, в районі с. Альмерек Талгарського району. Літак виконував переліт за маршрутом Алмати - Нур Султан. На борту перебували 95 пасажирів і п‘ятеро членів екіпажу. Внаслідок аварії загинули 15 осіб, постраждали 66. Вони перебувають у лікарнях із травмами різного ступеня, дехто – у тяжкому стані.

За даними авіаційної служби, літак втратив висоту під час зльоту, пробив бетонну огорожу, а потім влетів у двоповерхову будівлю.

Усі польоти літаків такого типу в Казахстані тимчасово призупинили.

У МЗС України повідомили, що серед постраждалих внаслідок авіакатастрофи у Казахстані є двоє українців.