Ілюстрація REUTERS

На півночі Афганістану ісламістське угруповання "Талібан" здійснило напад на відділення поліції. В результаті нападу загинули 17 афганських поліцейських, проте кількість загиблих може зрости.

Читайте такожСША планують виведення третини своїх військ з Афганістану - ЗМІ

Про це повідомляє ZN.ua.

Відео дня

"Не менше 17 афганських поліцейських загинули минулої ночі в результаті нападу талібів на відділення поліції в районі Хваджа Бахаддін в провінції Такхар на півночі країни", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, ісламістське угруповання "Талібан" повідомило про 21 загиблих.

Попередній напад талібів на афганську армію відбувся в суботу, 28 грудня. Осередком зіткнень став блокпост в районі Сангін (Гельманд). В результаті загинули 10 афганських солдатів.

Нагадаємо, з липня 2018 року Сполучені Штати ведуть прямі переговори з високопоставленими представниками радикального ісламістського руху "Талібан" про встановлення миру в Афганістані. Основні теми обговорень – виведення іноземних військовослужбовців і надання гарантій того, що Афганістан не перетвориться в безпечну гавань для терористичних угруповань.

З 2014 року на території Афганістану діють бойовики "Ісламської держави". Вони воюють і здійснюють теракти проти уряду, "Талібану" та міжнародного військового контингенту.