Папа римський Франциск / REUTERS

Папа римський Франциск з нагоди Всесвітнього дня миру привітав учасників різних ініціатив на користь миру, волонтерів та миротворців у гарячих точках і закликав не втрачати надію на мирний світ.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Читайте такожПапі Римському під час Новорічного благословення довелося відбиватися від настирливої фанатки (відео)

Відео дня

«Усім, віруючим і невіруючим, бо всі ми є братами й сестрами, бажаю ніколи не переставати надіятися на світ миру, який слід день за днем спільно будувати», - сказав понтифік після сьогоднішньої молитви «Ангел Господній».

Він звернувся до всіх, хто зібралися на площі Святого Петра, із закликом до єднання і побажав миру і добра на новий рік.

Папа римський скерував окреме вітання до учасників маршу «Мир на землі», який в різних куточках світу, також і в Україні, організувала Спільнота святого Егідія.

«Поширюю своє вітання та заохочення на всі ініціативи на користь миру, які місцеві церкви, церковні рухи та асоціації організували з нагоди цього Дня миру», – додав прнтифік.

Він згадав волонтерів, які перебувають «у місцях, де мир і справедливість перебувають під загрозою», а також військових, які здійснюють миротворчі місії в зонах конфліктів.

Довідка УНІАН. Всесвітній день миру – це міжнародне свято, під час якого віруючі звертаються з молитвами до Бога послати мир на Землю і припинити всі кровопролитні війни. Відзначається воно 1 січня. Його загальне гасло «Пробач, і ти отримаєш мир».

Глава католицької церкви папа римський Павло VI 8 грудня 1967 року започаткував нове католицьке свято - День всесвітніх молитов про мир. Воно збігається з іншим святом, яке відзначають католики 1 січня - Днем торжества Пресвятої Богородиці Діви Марії. Вперше Всесвітній день миру був відзначений 1 січня 1968 року.