ФОТО REUTERS

Постійний представник Ірану при ООН Маджид Тахт-Раванчі заявив, що вбивство військами США іранського генерала Касема Сулеймані рівносильно оголошенню війни.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю CNN.

Читайте такожПроклинали США й палили прапори: Іран відреагував на ліквідацію Сулеймані протестами (фото)«Американці вже почали війну проти Ірану, не тільки економічну війну, але і виходять за ці рамки дії. Минулої ночі вони відкрили нову главу цієї війни, убивши одного з найголовніших і найулюбленіших в народі генералів», – сказав Тахт-Раванчи.

Відео дня

При цьому він зазначив, що на військові дії необхідно відповідати дзеркально.

«Безумовно, Іран не закриє на це очі. Буде помста, Іран відповість так, як вважатиме за потрібне. Час і місце такої відповіді буде визначати Іран», – зазначив посол.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 3 січня в іракському Багдаді в результаті ракетного повітряного удару загинули 8 людей, серед яких генерал і керівник одного зі спецпідрозділів «Корпусу Вартових Ісламської Революції» (КВІР) Касема Сулеймані.

Операція з його ліквідації була проведена американськими військовими за вказівкою президента США Дональда Трампа. За інформацією Пентагону, Сулеймані нібито розробляв плани нападу на американських дипломатів і військовослужбовців в Іраку і в усьому регіоні.