REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив про готовність атакувати 52 іранських об'єкти в разі ударів Тегерана проти американців.

Читайте такожВ Ірані над мечеттю підняли червоний прапор помсти (відео)

Відповідне повідомлення він опублікував у своєму Twitter-акаунті.

«Нехай це буде попередженням. Якщо Іран завдасть удару по американцях або американських об'єктах, то ми вже націлені на 52 іранських об'єкти (які є 52 американськими заручниками, захопленими Іраном багато років тому)», - написав Трамп.

За його словами, деякі з об'єктів, на які націлилися США, важливі для Ірану та іранської культури. Удари по них, за словами Трампа, будуть нанесені «дуже швидко і дуже потужно».

Як повідомляв УНІАН, 3 січня через кілька годин після бомбардування міжнародного аеропорту в Багдаді США вбили іранського генерала Касема Сулеймані – за вказівкою американського президента Дональда Трампа. Ймовірно, Сулеймані прибув до Іраку для зустрічі з представниками проіранського збройного формування "Аль-Хашд аш-Шабі".

Американські ракети потрапили в колону авто цього формування. Того ж дня представник Пентагону пояснив, що Сулеймані розробляв плани нападу на американських дипломатів та членів дипломатичної служби в Іраку й регіоні. Також Вашингтон звинуватив Сулеймані у схваленні штурму посольства США в Багдаді 31 грудня.

ЗМІ вже припускають, що вбивство генерала може призвести до відповіді з боку Ірану. Так, екс-командувач Корпусу вартових ісламської революції закликав "жорстоко помститися Америці", а верховний лідер Ірану заявив, що у відповідь на вбивство Сулеймані буде "сувора помста".

Крім того, за інформацією журналістів, Сулеймані неодноразово відвідував Кремль, спілкувався з Путіним і міністром оборони РФ. Основною темою розмов була спецоперація Росії в Сирії.

Нині США наполегливо просять американських громадян покинути територію Іраку.