Ілюстрація / REUTERS

Військовослужбовці США на авіабазі Аль-Асад в Іраку дізналися про підготовку атаки за дві з половиною години до того, як іракські військові почали бомбити військові об'єкти.

Читайте такожНаші дії пропорційні вбивству Сулеймані, вони завершені – постійний представник Ірану при ООН

Як повідомляє CNN з посиланням на офіцерів під час екскурсії по зруйнованій базі, до 23:00 7 січня за місцевим часом більшість військових або покинули базу, або ховалися в бункерах, передає kommersant. Перший з чотирьох залпів ракет почався 8 січня о 1:34. Після паузи, яка тривала близько 15 хвилин, почався наступний залп. Протягом наступних двох годин послідували ще два залпи ракет.

Відео дня

Раніше повідомлялося, що США були попереджені про підготовлюваний Іраном ракетний удар по американських базах в Іраку незадовго до атаки, але точний час отримання попередження не вказувався. За даними ЗМІ, американська розвідка «перехопила переговори» в Ірані і Іраку, і Вашингтон знав, що удар готується 8 січня. Пізніше про підготовку атаки попередила і влада Іраку.

8 січня Іран запустив 15 ракет по двох військових базах США в іракських Асаді і Ербілі. Таким чином Тегеран відреагував на вбивство в Багдаді іранського генерала Касема Сулеймані. У відповідь США оголосили про введення нових санкцій проти Ірану.