Майк Помпео / REUTERS

У Вашингтона не було конкретних даних про те, де і коли вбитий іранський генерал Касем Сулеймані планував здійснити напади на американських громадян.

Читайте такожТрамп оголосив про введення нових санкцій проти Ірану

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео в інтерв'ю Fox News, передає kommersant. «Ми не знаємо точно, коли і ми не знаємо точно де. Але це було реально... Була реальна можливість, була реальна необхідність. Ми прийняли правильне рішення. Президент зробив правильний вибір», - сказав Помпео.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, глава спецпідрозділу «Аль-Кудс» КВІР генерал Касем Сулеймані був убитий у результаті авіаудару США в столиці Іраку Багдаді в ніч на 3 січня. Вашингтон пояснив своє рішення тим, що генерал становив загрозу для американців. Тегеран пообіцяв помститися за вбивство генерала. Іран скоротив свої зобов'язання з ядерної угоди, а парламент країни ухвалив законопроект, за яким армія США і Пентагон визнаються терористичними організаціями. 8 січня Іран запустив 15 ракет по військових базах США в Іраку. У відповідь на дії Ірану Дональд Трамп оголосив про введення нових санкцій.