Пентагон / REUTERS

Президент Ірану Хасан Рухані підписав закон, яким вніс Пентагон і Збройні сили США до списку терористичних організацій.

Про це йдеться у заяві президента, передає Громадське з посиланням на Tasnim.

Зазначається, що президент доручив виконати резолюцію, яка була ухвалена під час відкритого засідання парламенту 7 січня.

Відео дня

Читайте такожУ Пентагоні не підтвердили заяви Трампа про підготовку Сулеймані атак на посольства США

Нагадаємо, іранський парламент на відкритому засіданні ухвалив рішення внести Міністерство оборони США у свій список терористичних організацій.

У законопроєкті зазначено, що до терористів прирівнюються «всі члени Пентагону і пов'язані з ним установи та організації, а також керівники, причетні до загибелі Сулеймані». До цього влада визнавала терористами лише Центральне командування Збройних сил США.

Як повідомляв УНІАН, глава спецпідрозділу "Аль-Кудс" КВІР генерал Касем Сулеймані був убитий у результаті авіаудару США в столиці Іраку Багдаді в ніч на 3 січня. Вашингтон пояснив своє рішення тим, що генерал представляв загрозу для американців. Тегеран пообіцяв помститися за вбивство генерала. Іран скоротив свої зобов'язання з ядерної угоди, а парламент країни ухвалив законопроект, за яким армія США і Пентагон визнаються терористичними організаціями. 8 січня Іран запустив 15 ракет по військових базах США в Іраку. У відповідь на дії Ірану Дональд Трамп оголосив про введення нових санкцій.