Кей Бейлі Хатчісон / REUTERS

США наполягають, що НАТО - не місце для вирішення двосторонніх проблем між членами та партнерами блоку, та обіцяють працювати з Угорщиною для зняття української блокади.

Про це у вівторок заявила посол США в НАТО Кей Бейлі Хатчісон під час онлайн-брифінгу в Брюсселі напередодні міністерської зустрічі Альянсу, повідомляє Європейська правда.

"Ми підтримуємо отримання Україною статусу партнера із розширених можливостей…та хочемо мати можливість проводити зустрічі на рівні міністрів оборони за участі України. Ми дуже сподіваємось, що Угорщина працюватиме з нами, аби це трапилося", - зазначила представниця США.

Відео дня

Читайте такожУряд затвердив річну національну програму Україна-НАТО нової якості - Гончарук

За її словами, позиція Вашингтона полягає у тому, що двосторонні проблеми не повинні стримувати ключові зусилля НАТО. Особливо тоді, як Україна так сильно потребує допомоги Альянсу, зазначила посол.

"І ми хочемо гарантувати, що права людини поважають в усіх країнах-партнерах і членах НАТО. У цьому випадку це двосторонні розбіжності і ми дуже сподіваємось, що Угорщина відкладе вбік цю проблему. Ми будемо працювати з Угорщиною, щоб упевнитись, що Україна поважає права меншин", - додала Хатчісон.

Довідка УНІАН. Відносини України та Угорщини погіршилися після ухвалення восени 2017 року Верховною Радою нового закону про освіту.

Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО, заявляючи про нібито порушення прав угорців, які живуть в Україні, через положення закону, яким визначено, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.